Billiga flyg

Så var det dags för en resa till London, men budgeten är snål och plånboken har sina begränsningar. Förutom att försöka spara in på själva boendekostnaderna i London – i form av billigare vandrarhem och dylikt – bör du naturligtvis se till att hitta flygbolag som har billiga flyg till London. Även om man har fått upp ögonen för flygets påverkan på miljön och tendenserna pekar på att det ska bli allt dyrare att flyga, så går det fortfarande att hitta billiga flyg till London. 
 

För att hitta så billiga flyg till London som möjligt finns det några punkter som du bör ha i åtanke:

 

Var ute i god tid – eller var redo att vara spontan
För att hitta billiga flyg till London finns det lite olika sätt att gå när det gäller planering. Å ena sidan bör du vara ute i så god tid som möjligt för att hitta billiga flyg till London. Om du i mars kommer på att du vill åka till London på semestern i juli, kan du på en gång börja leta efter billiga flyg till London. Å andra sidan kan du lika gärna hitta billiga flyg till London om du är redo att ta ett flyg till London vilken dag som helst eller till och med samma dag. Här gäller det helt enkelt att känna efter vad man har möjlighet till, för visst är det kul att vara spontan ibland! Många flygbolag har billiga flyg till London i form av sistaminuten priser, där man ska vara beredd att åka på bara några timmar eller något dygn. 

 

Använd lågprisbolagen
De billigaste flygen till London körs ofta av flygbolag som räknas som lågprisbolag. Visserligen kan sådana flygbolag strula lite, men oftast fungerar det på samma sätt som vanliga flygbolag, bara det att det är lättare att hitta billiga flyg till London. Vanligt är dock att det billiga flygen till London landar på mera avlägsna flygplatser utanför London, men vad gör väl en timme hit och dit när du nu har tjänat flera hundralappar på själva flygbiljetten? En resa till London tar ju dessutom bara ett par timmar om du åker från Stockholm, så du ska ju inte sitta på flygplanet någon längre stund. Då kan det vara okej att ta ett billigt flyg till London, där benplatsen inte är den bästa eller servicen lite sisådär. Flygbolag som har billiga flyg till London är bland annat Norwegian. 

 

Sök via lågpriskalender
Om du inte är låst till någon fast resetidpunkt och vill hitta billiga flyg till London, kan du använda dig av de lågpriskalendrar som vissa webbplatser använder sig av. Med en lågpriskalender slipper du att söka efter billiga flyg till London på ett specifikt datum, utan söker istället månad för månad. Då får du upp en vanlig kalender där det billigaste flyget till London varje dag finns listat. Det här är ett sätt att komma undan de billiga lockpriser som vissa flygbolag håller på med och som kan vara väldigt tidskrävande att hitta igen. 

 

Var klar över villkoren
Har du riktigt tur när du letar billiga flyg till London kan du hitta flygbiljetter som bara kostar ett par hundralappar eller till och med mindre. Men även om du inte har sån tur så kan du troligtvis hitta flyg till London som är så billiga att de ligger under tusenlappen tur och retur. Se bara till att vara klar över villkoren för det billiga flyget till London, vissa flygbolag tar nämligen ut andra avgifter, som exempelvis bagageavgifter och dylikt. I andra fall är ditt flyg tillbaka från London väldigt dyrt, vilket du inte upptäcker förrän du har köpt ditt billiga flyg till London. Har du otur så blir det billiga flyget till London inte så billigt som du tänkte.