Charter London

London hör till ett av Europa, ja kanske världens mest populära resemål. Visserligen är London inte direkt känt för att vara billigt, men utbudet av sevärdheter och aktiviteter väger över detta faktum. Miljontals turister åker till London varje år för att beskåda byggnader som Big Ben och Buckingham Palace, försöka få syn på kändisar som Kate Moss och Coldplay eller bara ta en runda på en klassiskt brun engelsk pub. Det bästa med att bo i Sverige och besöka London är att avståndet är så litet. Vare sig du vill ta en weekendtur eller en charter till London är det ett utmärkt resemål.

 

Att ta sig till London
När du bestämt dig för att ta en charter till London gäller det att ha en stund över för research. Utbudet av charter resor till London är ganska stort och bäst är om du spenderar några timmar vid datorn i jakt på den billigaste charter resan till London. En charter betyder som regel att du bokar både resa, hotell och eventuellt hyrbil som en paketresa, istället för att köpa alla delarna separat. En charter till London kan vara ett bra sätt att komma lite billigare undan, samtidigt som du får lyxen att slippa ordna allt på egen hand. Vill du istället boka till exempel flyget separat rekommenderas Ryan Air, som flyger ifrån Skavsta utanför Stockholm till Stansted strax utanför London. Ryan Air brukar ha billiga resor till London, men då måste du som sagt boka hotell och hyrbil på annat håll. 

 

Weekend charter till London
Eftersom det bara tar runt två timmar mellan Stockholm och London är en charter resa under en weekend ett mycket bra alternativ om du inte har möjlighet att ta ledigt en längre tid från jobbet. Många svenskar åker på charter resor till London över helgen och avresor går både från Stockholm, Malmö och Göteborg. Bor du i södra delarna av Sverige kan du också ta en charter med avgång från Köpenhamn. 

 

Olika typer av charter resor till London

Fotbolls charter

Shopping charter

Golf charter

Teater charter

 

När du köper till exempel en charter resa till London med temat fotboll, brukar det ingå biljetter till ett par stora matcher, platser i VIP-sektionen, mat och dryck, samt hotell och transport till matcherna. Åker du på en golf charter till London ingår det green-fee och eventuella försäkringar om vädret skulle bli dåligt. De flesta väljer dock att boka sin charter resa till London med enbart flyg, hotell och kanske lite mat inkluderat i priset, så att man själv får bestämma resans upplägg. 

 

Boende i London
Det finns mängder av hotell att välja mellan om du åker på charter till London. För att få bäst läge bör du prata med charter bolaget som du åker med, så kan de rekommendera det som passar dina behov.

 

Sevärdheter under en charter i London
Om du bara åker på en charterresa över helgen till London kan det vara bra att planera i förväg vad du vill se, så att du får ut maximalt av tiden. Museer är populära att besöka i London, då här finns en oerhörd mängd berömda sådana att besöka. Under en charter helg i London hinner du med både välkända Madame Tussauds med alla dess vaxfigurer av kändisar och National Gallery där du kan beskåda över 2000 målningar av de stora mästarna. Under din charter resa bör du också hinna med Piccadilly Circus, som är ett berömt torg i centrala London, omgivet av fantastiska reklamskyltar som verkligen får dig att känna storstadens puls. Känner du dig karnevalsugen bör du förlägga din charter till London i augusti månad, då den karibiska Notting Hill karnevalen pågår. Här är det också nära till den omtalade klockan Big Ben.