Fotboll i London

Om du är intresserad av fotboll finns det få platser i världen som är så utmärkta att resa till som London. Här spelas nämligen en hel del av världens bästa fotboll! Fotboll är också den absolut största sporten i London. Här finns fotbollslag i bland annat League 1, Premier league och the Championship. De flesta av de stora matcherna inom fotboll i London spelas på världsberömda och anrika stadion Wembley. Det är också här som Englands landslag oftast spelar fotboll i London. 

Men hur gör man då för att få tag på bra biljetter om man nu ska till London för att titta på fotboll? Bäst är om man ordnar detta redan på hemmaplan. Det finns många företag som skräddarsyr resor till London med temat fotboll. Några sajter att besöka:

www.gosporttravel.com

www.nickes.com

www.steveperryman.se

 

Weekendpaket
Många väljer att köpa ett weekendpaket när du ska resa till London för att titta på fotboll. Andra väljer istället att boka resa och hotell på egen hand, för att på det viset komma billigare undan. Här måste du låta din egen plånbok och bekvämlighet avgöra. I ett weekendpaket för fotboll i London ingår som regel flygbiljett, hotell, matchbiljetter med bra platser och mat och dryck. När du är på plats i London kan det vara väldigt skönt att bara kunna koppla av och fokusera på fotboll och låta någon annan stå för det praktiska, men smakar det så kostar det som sagt. 


Att tänka på
Ett problem som finns när det gäller fotboll och London är att vissa matcher ska sändas i Tv. Dessa fotbollsmatcher måste då flyttas till rätt dag, vilket man inte alltid vet förrän bara en månad innan matchen. Om du har bokat in en resa till London för att se fotboll kan du alltså i värsta fall plötsligt missa den fotbollsmatch som du mesta längtat efter, på grund av att den flyttas med kort varsel. Detta problem går tyvärr inte att förutse, om du ska till London för att se fotboll bör du alltså försöka boka din fotbollsresa så nära inpå som möjligt, för att slippa komma hem från din London resa och vara besviken.

 

Boka biljetter till fotboll i London på egen hand
Visst kan det vara frestande att strunta i reseföretag som specialiserat sig på resor till London med fotboll som tema och istället försöka ordna biljetterna själv. Detta är dock sällan en bra idé, då reseföretagen sedan länge har etablerade kontakter med fotbollsklubbar och agenter som säljer biljetterna till dem i första hand. Men vill du ändå försöka att ordna din biljett till fotboll i London själv, bör du i första hand gå via fotbollsklubbarna i London som är billigast. Köper du din biljett via en agent får du ofta betala dyrt, då de biljetterna är till mycket bra platser och väldigt åtråvärda. 

 

Fotbollens fördelning i London
När det gäller fördelningen av fotboll mellan Londons olika delar finns det en del att säga. I norra London hittar man fotbollsklubbar som Arsenal och Tottenham. Vill du se riktigt het fotboll under din vistelse i London ska du se till att få med dig en match mellan dessa två klubbar. I östra London är det West Ham som dominerar fotbollen och som drar stora mängder fotbollsentusiaster till Uptown Park. Beger du dig för att se fotboll i västra London hittar du Chelsea och Fulham och i södra London är det Crystal Palace som spelar fotboll på hemmaplanen Selhurst Park. Detta lag är det som är minst framgångsrikt inom fotboll i London.