Logi

Tänk att få åka tvådäcksbuss, höra Big Ben klinga och se en show på Piccadilly Circus! London är stället att åka till om du vill uppleva allt detta och mycket mer, det finns oändligt med saker att göra i denna fantastiska storstad. Årligen åker miljontals turister till London för att uppleva allt vad Englands huvudstad har att erbjuda och de flesta återvänder både en och två gånger. Men innan du bokar din flygresa till London bör du kolla upp vilket utbud av logi som finns. Visserligen kryllar det av logi i London, så du lär knappast bli utan även om du ordnar logi först när du är på plats i London, men det kan ändå vara bra att kolla upp detta innan du landar i London. Speciellt om du har en viss logi budget som du vill hålla dig till.

 

I huvudsak finns det fyra olika typer av logi i London:

Vandrarhem

Hotell

Lägenhet

Inneboende hos en vän

 

Vandrarhem
Det finns massor av billig logi i London i form av vandrarhem eller liknande enklare boenden. Har du en begränsad budget att lägga på din logi i London kan detta verkligen vara ett bra alternativ och inte alls så obekvämt som vissa vill göra gällande. Om du är ute efter logi i centrala London så behöver du inte heller oroa dig, de flesta vandrarhem ligger i stadskärnan precis som hotellen. Logi i form av vandrarhem kan dessutom se ut på olika sätt beroende på hur mycket pengar du vill lägga. På vissa ställen i London sover du i sovsalar tillsammans med andra turister, medan det på andra ställen är bekväm logi med egen toalett och kanske till och med ett litet pentry. 

 

Hotell
Har du mycket pengar att lägga på logi i London är det naturligtvis allra mest bekvämt att välja att bo på hotell. Logi i form av hotell ger dig också en mängd ställen att välja mellan i London och i alla möjliga prisklasser. Vill du ha lyxig logi i London finns exklusiva hotell som verkligen skämmer bort sina gäster. Du kan få logi i London där både privat butler och chaufför ingår, samt fantastiska femrätters middagar och flotta drinkar. Denna typ av logi lämpar sig kanske bäst om du åker till London för att fira något, som födelsedagar eller bröllop. 

 

Lägenhet
Om ni är en hel familj som reser till London och söker logi, kan lägenhet vara ett bra alternativ. Många Londonbor hyr ut lägenheter som logi till turister och på det viset kan du få hyfsat billig logi som dessutom ger er möjlighet att laga er egen mat. Om ni köper denna typ av logi slipper ni alltså äta på dyra restauranger i London och får mer pengar över till annat roligt. Logi i form av lägenhet ger er också lite mer yta att röra er på och speciellt om man är på semester i London med småbarn kan det vara bra. 

 

Inneboende hos en vän
Om man reser till London själv eller tillsammans med högst en person till, kan det vara smart att kolla upp om man har några vänner eller släktingar i London som kan tänka sig att ge logi till turistande svenskar. Kanske kan ni få logi i form av en soffa eller en madrass under ert besök i London? Ni kommer ju som sagt inte att vara inomhus så mycket under er resa i London, så logi innebär kanske bara några timmar varje dygn då ni ändå bara sover. Ett liknande alternativ till logi i London är om du anmäler dig till ”couchsurfing”, då man sover hos främlingar i utbyte mot att själv kunna ge logi till en annan soffsurfare.