karta

Inte alla har begåvats med lokalsinne eller en inbyggd kompass. Men även de som har lyxen att kunna hitta fram i den djupaste skogen utan hjälpmedel kan behöva en karta då de befinner sig i en ny storstad som exempelvis London. I London bor det närmare 8 miljoner människor i själva staden och hela 13 miljoner i storstadsregionen. Lägg till alla miljontals turister som besöker London varje år, så förstår du att det handlar om en riktig storstad där en karta kan komma väl till pass. Visst kan du klara dig i London utan karta genom att fråga dig fram, men det tar oändligt mycket mer tid än om du har en karta till hands, och du riskerar att inte hinna med allt du vill under din semester i London.

 

Vart hittar man då kartor över London?

 

I turistshoppar

På turistinformationer

I vissa butiker

Hos bokhandlare

Hos gatuförsäljare

På internet

 

Gratis karta över London
Vart du väljer att införskaffa din karta över London handlar helt om vad du är ute efter för typ av karta. En del klarar sig gott och väl med en gratis karta över London, en karta som inte är speciellt detaljerad men som innehåller det nödvändiga. På den här typen av London karta finns de större gatunamnen med, eventuellt visas det tunnelbanestationer och de större turistattraktionerna. Gratis kartor över London kan du hitta lite varstans, ofta i butiker framme vid kassan och i turistinformationer eller liknande. Har du lite kunskap om London sen tidigare kan du klara dig med denna typ av karta, men är du helt ny i London bör du kanske ha en lite mer detaljerad karta. 

 

Köpa en karta över London
Det finns mängder av bra kartor över London till hyfsade priser, men också dyrare kartor i bokform som kostar flera hundralappar att införskaffa. Hur mycket information om London behöver du? Vissa kanske behöver en karta över Londons alla cykelvägar, då de har tänkt sig att cykelsemestra under sin London resa, andra kanske vill ha en kartbok där det finns detaljerad information om Londons historia, hur byggnader uppkommit, vilka kungar som regerat eller var kända personer ligger begravda. Har du tid på dig att söka en karta över London kan du använda dig av internet och alla de bokhandlare som finns online. Men om du beställer en karta över London från nätet måste du räkna med leveranstid, så det måste vara en stund kvar innan du reser till London. 

 

Karta över London online
Nuförtiden kryllar det av online kartor över London, så det är bara att ge sig in på internet och börja söka. Här kan du hitta nästan vilken typ av karta över London som helst. Behöver du en karta över Londons alla hotell och vandrarhem? En karta över tunnelbanan i London? Eller en karta över London där vissa typer av butiker står utmärkta? Då ska du leta på internet. Dessutom är det gratis att kolla på kartor över London på internet! En online karta kan du också skriva ut och ta med dig i handväskan under din semester i London. Nuförtiden är det dessutom inte ovanligt att ha internet på mobilen, vilket gör att du lätt kan få tillgång till en karta över London var du än befinner dig. Att använda sig av en London karta online är också mycket enklare än att söka i en vanlig pappers karta över London. Du slipper nämligen söka själv efter var en viss gatuadress ligger. När du använder en karta över London online skriver du helt enkelt in gatuadressen, klickar på sök och låter datorn sköta jobbet.