Sevärdheter

Åker du till London på semester kan du räkna med en innehållsrik resa. Det finns mängder av sevärdheter i London för alla smaker, intressen och åldrar. Åker man flera är nog det största problemet att komma överens om vilka sevärdheter i London som ska besökas, snarare än att man lider brist på saker att göra.

Några av de mest populära sevärdheterna i London:

British museum

Big Ben

Madame Tussaud´s

National Gallery

Tower of London

Tate Modern

Museum
Är du intresserad av sevärdheter i London i form av museum? Då kan British Museum vara väl värt att besöka. På British Museum i London finns mängder av kända sevärdheter samlade under samma tak. Här finns sju miljoner kulturhistoriska sevärdheter från världens alla hörn. Dessutom hör British Museum till kategorin gratis sevärdheter i London, vilket så klart är ett extra plus i kanten. Är du istället intresserad av naturhistoriska sevärdheter i London bör du bege dig till Natural History Museum. Också detta är en gratis sevärdhet och här kan du se runt 40 miljoner botaniska och zoologiska objekt, som dinosaurieskelett och andra typer av fossiler.

Konst
Är du intresserad av sevärdheter i form av tavlor och annan typ av konst? Då är det naturligtvis till berömda National Gallery som du ska bege dig under din vistelse i London. Här finns nämligen över 2000 målningar av allt från Hans Holbein den yngres till Jan van Eycks. Detta är också en av de sevärdheter i London som det är lätt att ta sig till, då National Gallery ligger precis bredvid Trafalgar Square. En annan sevärdhet för den konstintresserade på besök i London är Tate Gallery som mest är känt för den stora samlingen av landskapsmåleri.

Byggnader
Tower of London hör till de sevärdheter i London som har en riktig historia bakom sig. Den medeltida borgen ligger vid den norra stranden av Themsen floden i London och har varit både fängelse, kungligt palats och fästning. En annan av de byggnader som är populära sevärdheter för London resenärer är Tower bridge, bron som går över Themsen. Den byggdes på sent 1800-tal och är en riktig pampig byggnad att beskåda. En riktigt klassisk sevärdhet i London är klockan Big Ben på Westminster palace. Officiellt kallas klockan för The Great Clock of Westminster. Denna sevärdhet brukar ofta av misstag tros avse hela tornet, men det är alltså bara klockan som heter Big Ben, medan tornet bara kallas The Clock tower. När du väl har besökt Big Ben kan du också ta dig en tur i det härliga pariserhjulet som ligger strax bredvid och på det viset få se några av Londons alla sevärdheter från hög höjd.

Övrigt
En av de sevärdheter i London som du faktiskt kan uppleva med hela kroppen är de berömda dubbeldäcksbussarna. Är du på besök i London rekommenderas verkligen en tur med en av dessa, då det är ett utmärkt sätt att få se London, samtidigt som du själv kan luta dig tillbaka och bara färdas. Sen bör du naturligtvis besöka några av Londons sevärdheter i form av stadsdelar, som Soho, Chinatown och Trafalgar Square. Här kan du bara strosa omkring, njuta av miljön, människorna och storstadspulsen. Andra sevärdheter som man bör besöka under sin semester i London är vaxkabinettet Madame Tussaud´s. Här kan du få känslan av att vara nära några av vår tids mest kända berömdheter, som Madonna, Brad Pitt eller George Clooney – men bara i dockform alltså. Om du söker sevärdheter i London som är roliga för barnen kan London Zoo vara ett bra alternativ. Här finns mängder av djur, som noshörningar, pingviner och ormar.