Restauranger

Tror du att matutbudet i London är lika med Fish and Chips och ingenting annat? Tänk i så fall om, London har mängder av restauranger med mat från världens alla hörn. Visserligen är det väl nästan obligatoriskt att under ett besök i London besöka en snabbmats restaurang som serverar Fish and Chips, men glöm för allt i världen inte att prova någon annan restaurang också.

 

Budget restauranger
För att hitta en restaurang av budgetklass i London behöver du inte gå många steg. Det formligen kryllar av snabbmatsställen, allt ifrån McDonalds till lokala små vagnar. Se bara till att den snabbmats restaurang du väljer verkar fräsch och hygienisk! Ett bra tips om du är ute efter en billig restaurang i London som ändå serverar god mat, är att fråga en Londonbo efter bra förslag. 

 

Medeldyra restauranger
Om du är sugen på pizza under ditt besök i London rekommenderas en restaurang vid namn Ciao Bella. Pizzorna på denna London restaurang är helt gudomliga och du bör vara ute i god tid för att få ett bord på denna smockfulla restaurang. Här hittar du också köttbullar och en mängd underbara förrätter, samt medelhavsmat av alla slag.

En annan restaurang med medeldyr mat i London är Electric Brasseri i stadsdelen Notting Hill. Här finns också Londons äldsta biograf, som du kan slinka in på efter att du är mätt och belåten. Denna restaurang hör till en av de mer populära i London och serverar både brunch, cocktails och brasseriemat. 

 

Lyxrestauranger
Om du har mycket pengar på fickan under ditt London besök bör du bege dig till en riktigt lyxig restaruang vid namn Asia de Cuba. Denna hippa och kultiverade restaurang ligger i Londons West end och serverar både asiatisk och kubansk mat, som namnet antyder. Du behöver inte heller vara rädd för att gå hungrig ifrån denna lyxiga London restaurang, då den är känd för att servera generösa portioner av sin fantastiska mat. 

Hakkasan är en annan restaurang som tillhör lyxkategorin i London och ligger faktiskt på plats nummer 19 i The S Pellegrino Worlds 50 best restaurants, vilket inte är ett helt skamligt betyg. Denna London restaurang serverar kinesisk mat med beteckningen ”äkta kinesiskt”. Tycker du om kinesisk mat, har en kraftig plånbok och är på besök i London, är denna restaurang alltså en själskriven plats att besöka!

 

Kändis restauranger
Om du vill ha en restaurang upplevelse lite utöver det vanliga bör du bege dig till någon av de restauranger som drivs av olika kändisar. En av de mest populära är tv-kocken Jamie Olivers ”Fifteen”, känt från programmet med samma namn. På denna restaurang lär Jamie upp unga kockar och jobbar själv nästan varje vardagskväll, så här är det goda chanser för lite ”kändis-spotting” under ditt besök i London. En annan känd tv-kock som har en egen restaurang i London är den lite mer argsinte Gordon Ramsey. På ”Gordon Ramsey at Claridges” kan du avnjuta mat på en restaurang som till hör en av de tio bästa i London! Tv-kocken är också den enda i London som har belönats med tre stjärnor i berömda Michelin-guiden. 

 

Att välja restaurang i London
Förutom tidigare nämnda restauranger finns naturligtvis tusentals flera att besöka under en resa till London. Vad du väljer att besöka för typ av restaurang i London är först och främst upp till din egen plånbok, men avgörs också av hur populär restaurangen är. Många av de mer kända restaurangerna i London har väntetider på flera månader, varför du bör boka bord i god tid för den resa till London. Men var inte rädd för att satsa lite på ditt restaurang besök i London, då det kan bli ett minne för livet.