Väder

Londons väder
Om någon säger London och väder tänker väl de flesta på grådaskigt rusk, regn i form av hundar och katter, dimma och allmänt tråkigt klimat. Men är vädret i London verkligen så illa som folk påstår?

 

Maritimt klimat
London har ett väder klimat som kallas maritimt klimat. Denna typ av väder klimat innebär helt enkelt att London ligger vid nära havet, vilket ger en stor luftfuktighet. Kuststäder som London har också en något mer varm och jämn väder temperatur än där det råder inlandsklimat. En annan sak som utmärker Londons maritima väder är att det är små skillnader mellan väder temperaturerna under de olika årstiderna. Väder temperaturen i London under sommaren är alltså sval, medan vädret under vintrarna i London är milda och som regel snölösa. Maritimt väder kännetecknas också av mycket regn, vilket ju som sagt brukar tillskrivas vädret i London. Det blåser också ofta in en sjöbris över London under soliga dagar, vilket gör att Londons väder blir kallare på grund av havsluften.

 

Andra delar av världen med maritimt klimat
London är verkligen inte den enda delen av världen som har denna typ av maritima väder. Förutom London har stora delar av Europa maritimt väder, men också delar av Afrika, Amerika, Nya Zeeland och de sydöstra delarna av Australien. När det gäller storstäder så har, förutom London, Paris, Wellington, Sydney och Seattle maritimt väder. 

 

Typiska temperaturer i Londons väder
Den normala väder temperaturen under sommaren i London brukar som regel ligga på mellan 20 till 22 grader Celsius under dagtid. Under natten i London är det ganska kyligt väder och temperaturer på 12 till 14 grader Celsius. Vintertid har London ett relativt kallt väder på ungefär 2 till 8 grader. Det är som sagt ovanligt att det blir snö väder i London under vintern, men det händer då och då att ett lättare snöfall drar in.

 

Här hittar du väderprognoser över London
Om man förlägger sin semester till London vill man ju veta att vädret i alla fall kommer att bli hyfsat, så det kan vara bra att kolla upp Londons väder innan man bokar resan. Har man inte möjlighet att åka någon annan gång, så kan det dessutom vara bra att kunna förbereda sig med gummistövlar och regnrock. Kom ihåg att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder och det gäller inte minst i London! Det finns ett antal sajter där du kan hitta aktuella väder prognoser över London.

Här är ett urval av de sajter som bjuder på prognoser över vädret i London:

 

www.resfeber.se

http://vader.se.msn.com

http://vader.passagen.se

 

Om du vill veta mer om Londons väder kan du också alltid kontakta den resebyrå du ska åka med, de brukar ha bra koll på vädret till de orter som de säljer resor till.