Resa till London

Resa: London som turistmål hör till ett av världens mest populära och många har genom tiderna bokat en resa till London. Bor man i Sverige är det praktiskt att resa till London på grund av närheten, vilket gör att du utan problem kan ta en kortare weekendresa. Men visst förtjänar London en längre resa än bara några dagar och inte ens på en veckolång resa hinner du se allt som London har att erbjuda.

Flygbiljetten
En resa till London behöver inte kosta speciellt mycket när det gäller själva flygbiljetten. De flesta lågprisbolag kan erbjuda resor till London för bara ett par hundralappar tur och retur. Men du bör i alla fall räkna med att betala runt en tusenlapp fram och tillbaka till London om du inte är ute i god tid eller kan ta en resa med väldigt kort varsel. Om du vet med dig att du ska resa till London om ett par månader bör du ta dig några timmar framför datorn i jakt på den billigaste flygbiljetten. Det är absolut värt att jämföra olika flygbolag med varandra, så ta inte första bästa. Ju billigare din flyg resa till London blir, desto mer pengar kommer du ju ha att spendera på boende, mat och shopping.

Boende
Visst kan du köpa en paket resa till London där boende och flygbiljett köps som ett paket, men billigast brukar det ändå bli att själv ordna boende i London. Det finns gott om boendealternativ i London i alla prisklasser. Här finns både lyxiga hotell, charmiga vandrarhem, uthyrningslägenheter eller varför inte en extrasäng hos en kompis? London är en så pass spännande stad att du troligen inte kommer att spendera många timmar av din resa på ett hotellrum. Spar därför in på boendet så mycket du kan, så länge du inte förstör din resa på grund av dålig sömn. Billigt boende till din London resa hittar du bäst genom att söka på internet, det finns många bra sajter som samlar Londons alla hotell på samma plats.

Turistattraktioner
Det finns oerhört mycket att se under en resa till London, vill du få ut maximalt av din resa ser du till att ha åtminstone en långhelg på dig. Themsen, Picadilly Circus, alla museer, ja listan kan göras lång. Om du är noga med att planera din resa till London innan du åker, kan du faktiskt hinna med mer än du tror. Att strosa runt på Camden Market kan ta en hel dag, men om du nöjer dig med ett par timmar hinner du med andra saker under din resa till London. Men det är klart att du ska njuta också under din London resa. Sätt dig ner en stund i Hyde Park och bara betrakta folket omkring dig eller vandra längs Themsen. Ha en trevlig resa!