Semester

Någon gång i livet bör alla ta sig en semester i London, vare sig det gäller en weekendresa eller en längre semester. Big Ben, Piccadilly Circus, Tate modern och Tower of London är alla väl värda att besöka och det finns mycket mer. En semester i London behöver inte heller betyda att man ruinerar sig. Visserligen brukar man säga att en semester i London kostar skjortan, men allt blir ju vad man gör det till. För att få en så billig semester som möjligt i London bör du tänka på följande:

 

Köp en billig flygresa till London. Ju tidigare du är ute, desto billigare brukar det bli. Men du kan också hitta en billig flygresa till London om du har möjlighet att vara spontan och åka på studs. Använd dig av något lågprisflygbolag, så behöver du i alla fall inte lägga dina hopsparade semester pengar på själva resan.

 

Bo billigt på din semester i London. Handen på hjärtat, visst kan det vara härligt att bo riktigt lyxigt under din semester i London, men hur många timmar kommer du egentligen att spendera på hotellrummet? En semester i London innebär ju för de flesta att vistas på restauranger, klubbar, butiker och på museum, få väljer att stanna hela semestern på hotellrummet. Att bo på ett helt ok vandrarhem under din semester i London kan vara nog så bra som ett hotell. Ett annat tips för semester firaren i London är att bo hos någon bekant. Rannsaka din vänskapskrets, kanske har du någon gammal jobbarkompis eller kusin som numera är bosatt i London? Som nämnt kommer du ju troligtvis inte vistas många timmar av din semester med att vara inomhus, så har du tur finns det någon som har en soffa eller madrass att avvara till en semestrande svensk. 

 

Planera din semester i London innan du åker. Se till att kolla upp London noga innan du ger dig iväg på din semester. Ju mer du vet, desto lättare kan du planera in och slipper råka ut för dyra impulsköp och aktiviteter. Läs på om de olika evenemangen som pågår under din semester tid i London och välj ut ett eller ett par som verkar mest intressanta. Övrig tid på din London semester kan du faktiskt bara strosa omkring, titta på kända och okända byggnader, äta mat på billigare restauranger och bara njuta – nästan gratis! 

 

Lägg märke till hur den lokala befolkningen i London gör. Undvik att köpa dyra taxiresor på din semester i London – använd istället lokalbussar, tunnelbana och lokaltåg. Skaffa en karta över London och information om hur man bäst tar sig fram under en semester, så slipper du lägga allt för många pund på taxi. Visst kan det verka rörigt med Londons lokaltrafik, men kom ihåg att det alltid går att fråga sig fram om du inte hittar eller förstår. Se också till att hålla dig utanför turiststråken på din semester i London. Fråga en Londonbo vart de brukar gå och äta eller shoppa, så får du tips om vart det är billigast. Dessutom slipper du trängas med andra semester firare i London och chansen att se något annorlunda ökar.

 

Växla dina pengar innan avresan till London. Se till att växla dina svenska mynt till pund innan du åker på semester till London. Bästa kurs brukar Forex ha, men det kan variera så jämför gärna flera olika växlingsställen. Visst kan man betala med kreditkort på de flesta ställen i London, men banken kan ha ganska dålig växlingskurs och du vill väl spara så mycket som möjligt?

 

Sist men inte minst: åk på semester till London när få andra gör det, då är det som regel billigast!